Waar Passie voor Auto's Tot Leven Komt.

Carel Wüst Automuseum in Oud-Beijerland.

Schaalmodel 1:25 Peugeot 205 GTi 1.9

Uit 1987
Prijs: € 75,-

Poster Renault Clio Williams

Uit 1995
Prijs: € 19,-

Poster 205 GTi

Uit 1995
Prijs: € 25,-

Welkom!

Welkom in een wereld waar de tijd stilstaat en de pracht van automobielgeschiedenis tot leven komt. Het Carel Wüst Automuseum is een schatkamer van bijna 100 jaar automobielhistorie, gelegen in het pittoreske Oud-Beijerland. Met een indrukwekkende collectie van meer dan 50 zorgvuldig gerestaureerde en liefdevol gekoesterde voertuigen, nemen we je mee op een betoverende reis door de geschiedenis van de auto.

Bent u klaar voor de reis van het heden naar het verleden?

Volgens Autorai.nl staat het Carel Wüst Museum op nummer 6 van automusea in Nederland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Toegang op afspraak én kosteloos

Het museum is een privé-initiatief en kunt u kosteloos bezoeken.
We verwelkomen u graag op afspraak.

Een Reis door de Tijd

Van de glinsterende sierlijkheid van de jaren '30 tot de krachtige prestaties van de moderne superauto's, onze collectie vertelt het verhaal van de evolutie van de auto. Bewonder zeldzame klassiekers, bewonder het vakmanschap en ervaar de technologische vooruitgang die de automobielindustrie heeft gevormd.

Van Patentwagen tot de auto uit Kuifje in Afrika

Rond de 50 auto’s staan in het Carel Wüst Museum tentoongesteld. De collectie geeft inzicht in de ontwikkeling van de automobiel. Van de T-Ford tot Ferrari Testarossa en van de Mini tot Rolls Royce. Het belangrijkste hierbij is het verhaal achter de auto. Of de persoon die haar bedacht heeft. Of gebeurtenissen die kenmerkend zijn en horen bij een specifiek voertuig. Zo willen we het cultureel erfgoed dat automobiel heet doorgeven aan toekomstige generaties.

De Collectie

Verschillende thema's van de autohistorie.

01.
Het begin

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

02.
Sectie 2

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

03.
Sectie 3

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

04.
Sectie

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

U treft rond de vijftig automobielen en curiosa van alle merken aan, vanaf de Benz patentwagen tot de Dion Bouton, bekend van Kuifje in Afrika. Ongeveer de helft van de collectie bestaat uit historie van Mercedes-Benz en AMG, maar ook andere merken komen ruimschoots aan bod.
'Geleefde' auto's

De auto’s hebben allemaal “geleefd” en zijn, indien noodzakelijk, met aandacht voor detail gerestaureerd. De auto’s stonden opgeslagen in diverse loodsen tot George en Marcel Wüst, twee van de drie zoons van Carel Wüst, in 2011 besloten tot oprichting van het museum. Daarmee werd dit cultureel erfgoed ook toegankelijk voor belangstellenden.

Plan uw bezoek

We heten u van harte welkom om het Carel Wüst Automuseum te bezoeken. Gelegen in Oud-Beijerland, is ons museum goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.
Bekijk onze openingstijden en maak een afspraak. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons museum om onvergetelijke reis door de automobielgeschiedenis te maken.

Groepsbezoek met rondleiding.

Schaalmodel 1:25 Peugeot 205 GTi 1.9

Uit 1987
Prijs: € 75,-

Poster Renault Clio Williams

Uit 1995
Prijs: € 19,-

Poster 205 GTi

Uit 1995
Prijs: € 25,-
Naam(Vereist)
Datum
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Privacy(Vereist)